Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πότε δένει το σιρόπι;

Μία χρήσιμη συμβουλή για τέλεια γλυκά κουταλιού. Αν το σιρόπι δεν δέσει, υπάρχει κίνδυνος το γλυκό να μουχλιάσει, αν παρα-δέσει, υπάρχει κίνδυνος να ζαχαρώσει.
Για να είστε σίγουρη ότι έχει δέσει το σιρόπι, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Παίρνετε σιρόπι με ένα κουτάλι και το αφήνετε να πέσει. Αν η τελευταία σταγόνα μείνει στο κουτάλι και μεγάλη και στρογγυλή, το σιρόπι έχει δέσει.
  2. Σε ένα πιατάκι που το έχετε προηγουμένως παγώσει στο ψυγείο ρίχνετε σιρόπι σταγόνα- σταγόνα. Αν το σιρόπι δεν μετακινείται εύκολα στο πιατάκι και διατηρεί τη μορφή της σταγόνας, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Δείτε και κάντε like στη σελίδα μας στο fb: Δημήτηρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου