Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ




Φασόλια και γίγαντες είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής. Έθρεψαν γενιές και γενιές σε δύσκολες εποχές  τους Έλληνες ιδίως από το Β΄ παγκόσμιο και μετά.


Ένα πιάτο φασόλια καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες μας γιατί είναι πηγή πρωτεϊνών και αν συνδυαστεί με ρύζι, καλαμπόκι στάρι κ.ά. δημητριακά τότε η βιολογική αξία του είναι εφάμιλλη με αυτή του κρέατος.

 

Συμβάλει ακόμα στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων του αίματος.

Επειδή περιέχουν ινουλίνη φρουκτοολιγοσακχαρίτες και πρεβιοτικά συστατικά, βοηθούν στην υγεία και ισορροπία του εντέρου και την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου